top of page
IMG_20220629_101722_edited.jpg

TRAUMARELEASE
Lichaamswerk

EEN KORTE UITLEG

Als mens lopen we gedurende ons leven meerdere trauma's op. Geboren worden is op zich al een traumatische ervaring, onze geboorte is slechts het begin. 
Een trauma is niet altijd zichtbaar. Een trauma hoeft niet 'groots' te zijn. De impact van een trauma is bij ieder persoon anders. 

Ookal zijn we deze gebeurtenissen vergeten, ons lichaam weet het nog goed. Onverwerkt trauma slaat zich op in ons lichaam en ons zenuwstelsel heeft daar nog altijd last van. We zijn geneigd om onze natuurlijke lichamelijke reacties (zoals trillen, klappertanden, vluchten, heftige emoties)  op bepaalde situaties te onderdrukken. We hebben geleerd dat dat sociaal niet wenselijk is. We zijn hierin geconditioneerd door onze omgeving, ouders en media.
Des te langer de trauma's opgeslagen blijven, des te meer klachten zullen we (blijven) ervaren.  Denk hierbij aan klachten zoals angst, paniek, hartkloppingen, hyperventilatie, overmatige alertheid, slapeloosheid, depressie enzovoorts. Uiteindelijk zal ons lichaam overgaan op de volgende overlevingsstrategie: lichamelijke klachten.
Door middel van traumarelease en ademwerk help ik je om door de beschermingsmuren heen te breken, zodat je mentale, emotionele en fysiologische spanning los kan maken van je lichaam, geest en zenuwstelsel. Dit is een vorm van therapie op lichaams- en zielsniveau.
Zonder dat je oud zeer en pijnlijke herinneringen omhoog hoeft te halen. Zonder langdradig over het verleden te praten. 
Deze vorm van therapie kan je helpen om een deurtje te openen naar persoonlijke groei en heling. We kunnen het verleden niet veranderen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het verleden ons niet blijft achtervolgen. Onopgeloste trauma's blokkeren de weg naar heling en bevrijding en zorgen voor ongewenste negatieve patronen.
We kunnen ons lichaam bevrijden van trauma, we kunnen ons lichaam laten doorleven wat zich al die jaren heeft opgeslagen. Het zal intens, heftig en emotioneel zijn. En het zal helend en leerzaam zijn. 

 

IS TRAUMARELEASE GESCHIKT VOOR MIJ?

Bij de traumarelease sessie werk ik volgens de BRTT methode; Body Remembers Trauma Therapy. Dit is een hele veilige vorm van therapie en is daardoor voor bijna iedereen geschikt.

Als je zwanger bent zal ik je vragen om te wachten tot je bevallen en weer hersteld bent. Geef het aan als je lichamelijke klachten hebt (zoals rugklachten of een blessure), dan kunnen we bespreken of de traumarelease sessie op dit moment geschikt voor je is.

WAT GEBEURD ER TIJDENS DE TRAUMARELEASE?

Tijdens de traumarelease sessie gaan we de psoas spier triggeren. Onverwerkte trauma's worden opgeslagen in de psoas spier. Hierdoor kan je verschillende soorten klachten ervaren. Door verschillende oefeningen en houdingen gaan we het lichaam laten trillen en schudden. Hierdoor kan jouw lichaam die opgeslagen spanning "releasen". Dit klinkt misschien eng. Je mag op je lichaam vertrouwen dat het zal doen wat het moet doen. Wij als begeleiders zijn er voor jou om je te ondersteunen en om er voor te zorgen dat je veilig bent.

De release kan voor iedereen anders zijn. Je kan gaan huilen, schreeuwen, lachen, vechten of bevriezen. Dit hoort erbij en is juist ontzettend bevrijdend! 

TARIEVEN

1 op 1 sessie op locatie (Vijfhuizen)           €205,- (incl. BTW)
1 op 1 sessie op eigen locatie*                  €
180,- (incl. BTW)

Bij de 1 op 1 sessies zit een telefonische kennismaking en aftercare via mail inbegrepen. Voorafgaande een sessie dient er een intakeformulier te worden ingevuld. Deze informatie blijft ten aller tijden strict vertrouwelijk en zal na de sessie worden vernietigd. Voor het afspreken van een kennismaking of sessie, mail naar hjartaheling@gmail.com. De sessie wordt gehouden in Vijfhuizen, hiervoor spreken we in overleg een datum af. Een sessie duurt ongeveer 4 uur, hier zit tevens een Trauma Release Breathwork sessie bij inbegrepen. Lichaamswerk en ademwerk complimenteren elkaar, door het lichaamswerk ben je ontvankelijker voor de ademsessie. Voor meer informatie, kijk bij Ademwerk.
* Het is ook mogelijk om een sessie op jouw eigen locatie af te spreken. Hier zitten een aantal voorwaarden aan verbonden. Het is belangrijk dat je niet gehinderd of gestoord wordt tijdens de sessie. Een release kan luidruchtig zijn, houd hier rekening mee en wees er zeker van dat anderen hier geen 'last' van zullen ondervinden. Binnen 10 km reken ik geen voorrijkosten. Maximale reistijd is 45 min.

bottom of page