top of page

ADEMWERK
Trauma Releasing Breathwork

bomen

VOOR WIE IS ADEMWERK GESCHIKT?
Ademwerk is geschikt voor..... iedereen die ademt! Er zijn verschillende vormen van ademwerk. Voor iedereen is wel een passende ademtechniek te vinden die heilzaam kan zijn. Ik werk volgens de Trauma Releasing Breathwork, hierbij combineer ik verschillende ademhalingstechnieken die je in staat kunnen stellen om diepe traumatische stukken te helen. De ademsessie kan een hoop losmaken; weggestopte emoties kunnen vrijkomen, je kan gaan 'reizen', inzichten vanuit jezelf ontvangen en een gevoel van diepe vredigheid ervaren.

Er zijn een aantal contra-indicaties voor het type ademwerk dat ik begeleid tijdens de traumarelease en ademwerkcirkel:

- hartklachten
- astmatische klachten
- osteoporose
- netvliesloslating
- actieve verslaving
- recent drugs/alcohol gebruik (voorafgaande de sessie)
- zwangerschap
- psychose
- borderline
- recente operatie
- sommige medicatie

 

Geef het altijd aan als één van bovenstaande indicaties op jou van toepassing zijn. Dit is heel belangrijk om jouw eigen veiligheid én die van de begeleiders en andere deelnemers te kunnen waarborgen. We kunnen samen kijken welke andere vorm van ademwerk geschikt voor jou is.

WAT GEBEURD ER TIJDENS EEN ADEMSESSIE?

Tijdens de ademwerksessie wordt je doormiddel van jouw eigen adem begeleid in een diepgaande reis in jezelf. We beginnen rustig en voeren langzaam het tempo op door gebruik te maken van verschillende ademtechnieken. Hierdoor kan je een aantal dingen gaan ervaren:

- visualisaties
- tintelingen
- trillen of schudden
- bevriezen
- het gevoel alsof je zweeft
- emoties die loskomen
- diepe inzichten

Al deze dingen horen erbij en zullen ook gewoon weer voorbij gaan! Het zal de ervaring juist verrijken.

Ademwerk is een ontzettend krachtige tool. Iedereen beschikt erover en je hebt het altijd bij je. Door je bewuster te worden van je eigen ademhaling en er invloed op uit te oefenen, kom je dichter bij je authentieke zelf te staan en kan je gezondheidsproblemen vermijden of zelfs verbeteren.

TARIEVEN

Er worden regelmatig cirkels en events georganiseerd waarbij deze vorm van ademwerk wordt toegepast. Kijk op de pagina Cirkels voor het programma. De ademsessie hoort tevens bij de 1 op 1 Traumarelease sessies, kijk voor meer informatie op de pagina Traumarelease.

bottom of page