top of page
20230302_154802_edited.jpg

WILDPLUKWANDELING

De natuur bestaat uit overvloed! Er zijn ontzettend veel wilde planten die eetbaar, medicinaal of op een andere manier bruikbaar zijn. Deze kennis deel ik graag! Ik neem je mee op een wandeling in de natuur, die elke keer anders zal zijn.

IMG_20230909_114218_edited_edited.jpg

WAT JE KUNT VERWACHTEN

In het voorjaar en de zomer organiseer ik regelmatig wildplukwandelingen in het bos voor groepen van maximaal 12 deelnemers. Voor volwassenen en kinderen, iedereen is meer dan welkom! Omdat het aanbod aan planten in de natuur wekelijks kan verschillen, zal geen één wandeling hetzelfde zijn. De wandelingen zijn puur informatief, we gaan dus niet met z'n allen oogsten. Na de wandeling kan je op eigen initiatief de opgedane kennis toepassen! Voor het actuele programma raad ik je aan om op de pagina Cirkels te kijken. Het is ook mogelijk om een wandeling te boeken voor een besloten groep deelnemers van minimaal 8, maximaal 12 deelnemers. Ik wandel zelf het liefst in Heemstede, maar ik kom óók graag naar je toe. De investering is dan €20,- per persoon, exclusief reiskosten met een maximale afstand van 150 km.

De wandeling duurt gemiddeld zo'n 2 uur. Ik vertel over de wildplukregels en waar je rekening mee moet houden tijdens het wildplukken. We bekijken en vergelijken de verschillende planten die we onderweg tegenkomen. Je leert het meest door te kijken, voelen, ruiken en proeven! Ik vertel hoe je de planten kan gebruiken en welke delen van de plant je kan oogsten. Na de wandeling drinken we gezamenlijk een kop kruidenthee en je ontvangt achteraf een mail met de planten die we hebben besproken.

bottom of page