top of page
mycelium_edited.jpg

TRUFFEL CEREMONIE

WAT ZIJN TRUFFELS?

Truffels zijn een bijproduct van de welbekende magische paddo's . Deze magische klompjes vol wijsheid bevatten de stof psilocybine. Deze stof kan je in staat stellen om diepere lagen van jezelf te verkennen. Je zal jouw interne en externe belevingswereld door andere ogen kunnen waarnemen. Elke truffelreis is anders, het verschilt per persoon, per dag en per setting. Één ding is zeker, een begeleide truffel ceremonie is een ervaring die jouw kijk op belangrijke dingen in het leven zal veranderen.
 

WAT ZIJN DE EFFECTEN?

De effecten zullen per persoon verschillen. De ene persoon is meer ontvankelijk voor het medicijn dan de andere. Voorafgaande een sessie vind altijd een kennismakingsgesprek plaats met daarbij een intakeformulier. Samen stemmen we af welke type truffels het meest geschikt zijn voor jou. Tijdens de reis stem ik met jou af hoe groot de dosis zal zijn. Om je toch enig inzicht te bieden, zet ik hieronder een rijtje met de algemene effecten onder elkaar:

Geestelijke effecten:

 • Visuele effecten

 • Ervaren van intense liefde en verbondenheid

 • Intensieve beleving van geluid

 • Ontspannen en bevrijdend gevoel

 • Creatieve inzichten en gedachtesprongen

 • Filosofische gedachten

 • Aanscherping van zintuigen

 • Verwondering

 • Het anders beleven van tijd en ruimte
   

Lichamelijke effecten:

 • Ontspannen spieren

 • Het gevoel hebben te zweven

 • Verandering van lichaamstemperatuur

 • Hoofdpijn*

 • Gevoelige maag*

 • Misselijkheid*

 • Dorst

 • Vermoeidheid na de reis

  *Om lichamelijke ongemakken zoveel mogelijk te beperken is het aan te raden je aan een aantal dieetvoorschriften te houden. Je ontvangt hierover instructies en richtlijnen na het boeken van een begeleide reis.

BESTAAT ER ZOIETS ALS EEN BADTRIP?
Als je enigszins op internet hebt rondgespeurd naar truffelreizen, of misschien in het verleden in partysetting truffels hebt genomen, ben je vast wel bekend met het begrip "badtrip". Sommige mensen kunnen in hun truffelreis ongemakken ervaren. Denk hierbij aan angstige gevoelens, het gevoel te hebben in een negatieve spiraal te zitten, verontrustende beelden of een opgejaagd gevoel. Dit mogelijke onderdeel van een truffelreis heeft de geuzennaam "badtrip" gekregen. Ik benoem hierbij duidelijk dat het een onderdeel kán zijn van jouw reis. Een leerzaam stuk dat het medicijn jouw kan geven, waarbij duidelijk wordt gemaakt dat er donkere stukken zijn die gezien willen worden. Zonder het donker kan het licht niet bestaan. Als je tijdens een reis het gevoel krijgt dat het medicijn jou wilt meevoeren naar donkere stukken, zal ik jou daar in begeleiden. Ik ben er voor jou, als anker, om jou veiligheid te bieden en er tegelijkertijd voor te zorgen dat jij van het medicijn kan ontvangen wat nodig is. Ik zal jou dragen en er tevens voor zorgen dat eventuele donkere stukken niet te overweldigend zullen zijn en niet onnodig lang blijven aanhouden. Mocht je tijdens jouw reis zo'n ervaring hebben, mag je dat zien als een leerzaam proces, waar we achteraf tijd en aandacht aan zullen besteden zodat je het kunt integreren.

WAAROM EEN BEGELEIDE TRUFFELREIS?
Inmiddels heb ik zo'n 10 jaar ervaring met het werken met psilocybine en me verder verdiept in de wereld van de magische truffels. Mijn persoonlijke ervaring is dat een juiste, veilige setting ten goede zal bijdragen aan de ervaring. De truffel is geen party-drug maar een waardevol medicijn dat, indien met respect behandeld, een waardevolle toevoeging kan zijn aan jouw pad richting heling en spiritualiteit. De truffel zorgt voor nieuwe verbindingen in de hersenen en kan je tevens verbinden met jouw hogere zelf. Een goede begeleiding kan er voor zorgen dat jij je beter kunt overgeven aan het medicijn en aan wat het jou wilt laten zien. Tijdens een begeleide reis ben ik er voor jou als anker, als begeleider en als spaceholder. Ik zorg ervoor dat je veilig bent.

WAT KAN IK VERWACHTEN?
Goed, je hebt de calling gevoeld en besloten dat je je wilt laten begeleiden in een truffelreis. En nu?
Allereerst ontvang je van mij een intakeformulier, hierin staan een aantal vragen omtrent jouw gezondheid. Vervolgens plannen we een zoom meeting in om kennis te maken en jouw verwachtingen te bespreken. Als er een klik is zullen we een datum inplannen voor de sessie. Over het algemeen begeleid ik de sessies in Vijfhuizen. Wanneer je liever bij jou thuis een sessie wilt ontvangen doen we dat in overleg. Na het afspreken van de datum ontvang je ter voorbereiding een mail, daarin lees je hoe je jezelf het beste mentaal en lichamelijk kunt voorbereiden.

Voorafgaande bouw ik een altaar en creëer ik een prettige sfeer. We nemen de tijd om te landen en om eventuele zaken die spelen te bespreken. Tijdens de sessie serveer ik jou de truffels, om in dezelfde energie te blijven neem ik zelf een microdosis. Op die manier kan ik meegaan op de energie van de truffels en tegelijkertijd volledig in dienst staan van jouw proces. Na het serveren begeleid ik jou met een aantal ademhalingsoefeningen. Vervolgens begeleid ik de sessie met behulp van soundhealing, muziek en zang. Na enige tijd zal ik de mogelijkheid bieden om nog een extra dosis van de truffels te serveren. Wanneer uiteindelijk de kracht van de truffels begint af te nemen kunnen we samen muziek maken, creatief werken of in gesprek gaan over jouw reis. We gaan mee met hetgeen zich op dat moment aandient. Wanneer je uit het medicijn bent, sluiten we in alle rust de ceremonie af. Ik zorg voor wat te eten en te drinken. Indien nodig kunnen we samen nog even een wandeling maken zodat je daarna opgefrist en helder weer naar huis kunt gaan. Na jouw reis houden we contact zodat jij jouw sessie zou goed mogelijk kan integreren.

WAT ZIJN DE CONTRA INDICATIES?

In sommige gevallen is het af te raden om een truffel ceremonie te doen. Hieronder heb ik de situaties op een rij gezet. Het is voor jouw veiligheid belangrijk dat je het ten aller tijden aangeeft wanneer één van deze gevallen op jou van toepassing is. We kunnen samen kijken op welke andere manier ik jou van dienst kan zijn. Het is af te raden om truffels te nemen in geval van:

 • gebruik van sommige medicatie

 • (recent) alcohol en/of drugsgebruik

 • zwangerschap

 • borstvoeding

 • psychose (in het verleden)

 • angststoornis

 • paranoia

 • bipolaire stoornis

 • hart- en vaatziekten

 • hoge bloeddruk

 • nieraandoeningen

  TARIEVEN

  1 op 1 truffelceremonie, op locatie (Vijfhuizen) 09:00 - 17:00             €475,-
                           eigen locatie, tot 45 min reistijd                                  €400,-
  duo truffelceremonie, op locatie (Vijfhuizen)   09:00 - 17:00               €655,-
                          eigen locatie, tot 45 min reistijd                                   €580,-

  groepsceremonie 4-6 personen, op locatie (Vijfhuizen)                     €225,- p.p
  integratie BRTT sessie (zie Traumarelease)                                       
  €135,- (binnen 2 maanden na truffelceremonie)


  Bij alle ceremonies zijn thee en snacks inbegrepen. Tot 10km reken ik geen reiskosten. Betaling dient vooraf te gebeuren. Aanmelding per mail : hjartaheling@gmail.com . Voor de truffelceremonies zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

bottom of page