top of page
20230326_151647_edited_edited.jpg

GROENE MAGIE

De plantenwereld zit vol magie! Van oudsher gebruiken mensen over de hele wereld verschillende planten voor magische doeleinden. Door de heksenvervolgingen, nog niet zo gek lang geleden, zijn veel gebruiken en toepassingen verloren gegaan. Ondanks dat er veel vergeten is geraakt, is magie blijven bestaan!

In deze workshop leer ik je graag hoe je door andere ogen naar verschillende planten kunt gaan kijken en hoe je ze zou kunnen toepassen. We bespreken signatuurkenmerken, energie van planten en een aantal magische toepassingen.

PROGRAMMA

Wat je kunt verwachten

We bespreken verschillende signatuurkenmerken en wat die vertellen over de planten. Tijdens de workshop behandelen we 10 verschillende, veel voorkomende planten en hun eigenschappen. De regels van het wildplukken, oogsten, verwerken en bewaren komen aan bod. We stemmen ons gezamenlijk af op de planten en delen onze ervaringen. Er zal een praktisch gedeelte plaatsvinden waarin we werken met de planten die op dat moment beschikbaar zijn.

PRAKTISCH

Praktische informatie

De workshop wordt gehouden voor een groep van 8-10 deelnemers. Ik organiseer de workshop op verschillende momenten in het jaar. Voor het actuele aanbod verwijs ik je graag naar de pagina Cirkels. Het is ook mogelijk om de workshop te boeken voor een besloten groep van minimaal 6, maximaal 10 deelnemers. De investering bedraagt dan €40,- per persoon, exclusief reiskosten met een maximale reistijd van 45 min. De workshop wordt over het algemeen gegeven in Vijfhuizen, een eigen locatie is ook mogelijk in overleg.

De workshop duurt een dagdeel, à 4 uur, met mogelijke uitloop.

Tarieven zijn inclusief:
- handout met de besproken informatie
- materiaalgebruik tijdens workshop
- kruidenthee

bottom of page