top of page
IMG-20240204-WA0001_edited.jpg

WORKSHOP: WERKEN MET GENEESKRACHTIGE KRUIDEN

Deze workshop is voor iedereen die meer wilt weten over de wereld van geneeskrachtige kruiden! Tijdens deze ochtend deel ik mijn kennis over de basis van het werken met de planten. Je leert de structuren van de planten, op welke manieren de kruiden in te zetten zijn, waar je op moet letten bij het oogsten en verwerken en hoe je de geneeskrachtige werking aan de plant kunt aflezen. Ik besteed aandacht aan hoe je veilig kunt werken én we behandelen een stukje praktijk. Aan het eind van de ochtend neem je dus je eigen gemaakte middel mee naar huis.

Omdat Moeder Natuur altijd in beweging is, zal de inhoud per workshop iets verschillen. Op ieder moment zijn er namelijk andere kruiden te vinden en ik speel graag in op de seizoenen en de behoeften die daar bij passen. Je kunt er van uit gaan dat je hoe dan ook een stukje basiskennis meekrijgt én jouw eigen middel. Na afloop ontvang je per mail een samenvatting van alles wat we besproken hebben en recepten van hetgeen we gemaakt hebben. Uiteraard kun je na deelname aan deze workshop altijd contact met mij opnemen als je nog vragen hebt over de informatie.

Deze workshop is een leuke aanvulling op de wildplukwandelingen, die ik vanaf het voorjaar regelmatig inplan.

Wanneer de workshop in Heemstede wordt gehouden is er ruimte voor maximaal 6 deelnemers. Vanaf 12 jaar oud is iedereen welkom, ben je onder 18 jaar, dan altijd onder begeleiding van een ouder/volwassene. Voor thee en wat lekkers wordt gezorgd! Er is altijd een pauze met een gezonde, vegetarische lunch.
De bijdrage voor deze workshop is €25,- per persoon, je kunt je aanmelden per mail: hjartaheling@gmail.com.

Ik kom ook graag naar jou toe om de workshop de geven voor een grotere groep (maximaal 10 deelnemers, maximale reistijd 45 min. ). Hierover kun je tevens per mail contact met mij opnemen zodat we de details kunnen bespreken.

bottom of page